IXL Sickle Cell Awareness zoekt penningmeester

 In Nieuws

 

 

 

 

Stichting IXL Sickle Cell Awareness zoekt een penningmeester

IXL Sickle Cell Awareness is een stichting die middels artistieke projecten werkt aan empowerment van sikkelcelpatiënten en het vergroten van de bekendheid van sikkelcelziekte.
Sikkelcelziekte is een erfelijke vorm van bloedarmoede waarbij de rode bloedcellen de vorm van een sikkel krijgen als deze in een zuurstofarme omgeving terechtkomen. Door de sikkelvorm haken de bloedcellen snel in elkaar waardoor er proppen in de bloedvaten kunnen ontstaan. Als de kleine bloedvaten verstopt raken krijgen de weefsels zuurstofgebrek en sterven af. Er is dan sprake van een sikkelcelcrisis. Dit gaat vaak gepaard met hevige pijn. Een sikkcelcrisis kan op vele plaatsen in het lichaam voorkomen en kan tijdelijke of blijvende schade veroorzaken. Voorbeelden zijn herseninfarcten of nier- en botinfarcten.

Wat doe je?

Als penningmeester bepaal je samen met de andere bestuursleden het (financieel) beleid en ben je verantwoordelijk voor het financieel beheer. Je stelt jaarlijks de begroting en jaarrekening op. Hierbij let je erop dat de richtlijnen voor de jaarverslaglegging (RJ 650 fondsenwervende instellingen) en het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) worden nageleefd. Verder moet de stichting ook voldoen aan de eisen van de fiscale wet- en regelgeving m.b.t. de Algemene Nut Beogende Instelling. Je verzorgt de betalingen en boekhouding. Daarnaast beheer je de liquiditeit.

Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van ca. 4 uur per week. Daarnaast ben je aanwezig bij de bestuursvergaderingen in Rotterdam. De functie is voor een periode van drie jaar met mogelijke verlenging.

Wie ben je?

Je hebt bestuurservaring in een soortgelijke functie en kennis van financiële zaken. Bovendien vind je het leuk om het verschil te maken en je in te zetten voor sikkelcelziekte.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om – samen met bevlogen vrijwilligers – mee te werken aan de verdere ontwikkeling van dé organisatie die gaat voor een Nederland waarin sikkelcelziekte wordt herkend, erkend en optimaal ingevuld.

Standplaats

Rotterdam

Geïnteresseerd?

Reageer dan voor 1 juni 2017 door het je motivatiebrief en cv te sturen naar chantelle@i-x-l.nl Meer informatie? Neem contact op met Chantelle Rodgers via telefoonnummer: 010-2360933

Laatste berichten

Laat jouw commentaar achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken