Prodigy of Mobb Deep (1975-2017)

 In Nieuws

Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Albert -Prodigy- Johnson in Las Vegas is overleden. We zijn zeer geschokt en verdrietig door het veels te vroege overlijden.

Prodigy was onderdeel van het rapduo Mobb Deep, waarmee hij in de jaren 90 veel hits heeft gescoord. Dit is een enorm verlies voor hiphop.

Prodigy had sikkelcelziekte (SS) en vond het belangrijk dat er meer aandacht kwam voor de ziekte. Vanaf de start van IXL Sickle Cell Awareness toonde hij betrokkenheid. In 2015 benaderde wij hem voor een ontmoeting met jonge creatieven met sikkelcelziekte in Amsterdam, hij vond dat gelijk dope. Trok de middag uit om met de jonge mensen te praten over art, zijn liefde voor hiphop, voeding en sikkelcelziekte.

‘Pijnlijk om te horen dat je weg bent, held! Ik heb je ontmoet in 2015, met je mogen zitten en praten. Die dag heb je me hele wijze dingen geleerd, bedankt voor dat. They can never feel my pain.’ – Ronald (32 jaar, sikkelcelziekte SS)

Enkele dagen geleden werd hij na een optreden in Las Vegas opgenomen met een sikkelcelcrise. De exacte doodsoorzaak is nog onbekend.

Wij wensen de nabestaanden van Prodigy veel sterkte toe.

 

Fotografie: Ja Flu

Laatste berichten

Laat jouw commentaar achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken