Patta Running Team x ROCva vragen aandacht voor sikkelcelziekte in de nieuwe documentaire Running Better Together 2

 In Agenda, Nieuws

Toen we Patta Running Team een jaar geleden benaderde voor een samenwerking reageerden zij direct enthousiast. Zij zaten midden in de voorbereiding van de tweede Patta Youngsters, een project tussen Patta Running Team en het ROCva. Een sociaal maatschappelijk project waarbij jongeren van het ROCva voorbereid worden op het lopen van de halve marathon van Egmond. Eén van de zwaarste marathons (over het strand door de duinen) in Nederland. Zij riepen direct: “Dit jaar lopen we de marathon voor jullie. Maar dan willen ook dat jullie ons en de ROC jongeren meer leren over de ziekte”. Graag! De documentaire Running Better Together 2, waarin onder andere te zien is hoe de jongeren tijdens hun trainingskamp reageren op de persoonlijke verhalen van de jonge patiënten Fiorenza en Mookie, is het prachtige eindresultaat.

De documentaire is gemaakt door Leanne Vink samen met Woodpack.

Alle muziek die je hoort in de documentaire is gemaakt door JQM & All1NE en wordt binnenkort uitgebracht op Spotify & Itunes. De opbrengsten zullen gedoneerd worden aan  IXL Sickle Cell Awareness voor toekomstige projecten.

Wil je ook een keer een marathonevent van ons bezoeken? Dat kan! Op 7 april 2019 rent Patta Running Team Rotterdam de Rotterdam Marathon.  Jij kunt daarbij zijn. We verzamelen om 9.00 bij Weena 709 en begeleiden de renners dan naar de start. Na afloop wordt er een lunch aangeboden. Wel even aanmelden via: info@i-x-l.com

Recommended Posts

Begin met typen en druk op enter om te zoeken